Известување за изведување на ПНЕВМАТСКО ИСПИТУВАЊЕ НА ЦВРСТИНА И НЕПРОПУСНОСТ НА...

Почитувани,Би сакале да ве известиме дека во тек на изградба на Магистрален гасовод Скопје-Гостивар. во периодот од 30 мај до 17 јуни...

Осветување на црквата Св. Спас во с. Долно Соње

Со огромна духовна радост ве покануваме да присуствувате на осветувањето на црквата Св. Спас во село Долно Соње.

Let’s Get Dirty 2024

ЛОКАЦИЈА на изложбен простор: Платото пред и околу Општина Сопиште (централен настан)

Eко туристичка атракција

Општина Сопиште овозможи уникатна еколошка туристичка атракција Од оваа недела нашата општина е побогата со уште една туристичка атракција....

Одбележување на Празникот Богојавление (Водици) во Општина Сопиште – Долно Соње

Во сабота, 19 јануари 2024, Општина Сопиште - Долно Соње го одбележа празникот Богојавление, познат и како Водици, со црковна и традиционална...

БАДНИК 2024

На 5 јануари 2024 година во Долно Соње со почеток во 20:00 часот со поддршка од ОПШТИНА СОПИШТЕ ќе се одржи свеченост...

Новогодишна Волшебна Радост: Општина Сопиште Го Дарува Виножито со Новогодишни Пакетчиња

Во пресрет на најрадосните денови во годината, Општина Сопиште со гордост и среќа објавува дека традиционално ги подели новогодишните пакетчиња за нашите...

Инфраструктурно Подобрување: Асфалтирање на Дел од Патот Добри Дол – Марков...

Со гордост и задоволство ве известуваме дека Општина Сопиште успешно заврши со процесот на асфалтирање на дел од патот помеѓу Добри Дол...

Инфраструктурно Подобрување: Асфалтирање на Улица 21 во Населено Место Сопиште

Со голема радост и задоволство, објавуваме дека Општината Сопиште успешно заврши со процесот на асфалтирање на Улица 21 во нашето населено место...

Истражно-експлоатационата дупнатина

Истражно-експлоатационата дупнатина изведена до длабина од 150 м’. Истата е изведена со ударно ротоационен тип на дупчење без користење на вода, бентонит...