Реконструирарна улица во населено место Чифлик

Ве известуваме дека ул. 7 во населеното место Чифлик беше комплетно реконструирана.

Пожари во Општина Сопиште

Голема благодарност за посветеноста и пожртвуваноста на храбрите жители, изгаснати се пожарите во Ракотинци, Добри Дол и Долно Соње. Поради опасност од...

СДСМ Сопиште ја потценува интелегенцијата на народот

Шахпаска и СДСМ Сопиште пред да се фалат со нешто што не е нивен проект, нека кажат дека да не беше општина...

Набавено ново возило за ЈКП

Набавено возило за потребите на ЈКП Сопиште за рециклација, прибирање и транспорт на ПЕТ амбалажа.

Реакција на изјава и лажно обвинување на Драгана Змејкоска од СДСМ

Реакција на изјава и лажно обвинување на Драгана Змејкоска од сдсмКако се наближуваат локалните избори, така СДСМ се повеќе лаже на големо....

Асфалтирани улиците во Патишка река

Патишка Река со нов изглед и патека до општинското училиште.

5-ти јуни – патронен празник на општина Сопиште

Почитувани жители на општина Сопиште, 5-ти јуни e прифатен од општина Сопиште како патронен празник на општината и години наназат преставува афирмација...

Селектирање на отпад во општина Сопиште

Во општина Сопиште се поставени 400 жолти канти од 120 литри наменети за одложување на пластика и лименки, донација на „Пакомак“. Со...

Повик за поднесување на понуди (ППП)

Повик за поднесување на понуди (ППП) Република Северна Македонија Втор проект за подобрување на општинските услуги – МСИП2 MSIP2-NCB-028-2021 Овој Повик за Понуди ја следи Општата објава за...

3 години менаџирање со Општина Сопиште

Денес одбележуваме три години од моето менаџирање со Општина Сопиште. Во изминатиот период Општина Сопиште беше под целосна финансиска блокада со енормно големи долгови за...