15.4 C
Sopishte, MK
недела, мај 26, 2024

Uncategorized @mk

Инфраструктурно Подобрување: Асфалтирање на Дел од Патот Добри Дол – Марков Манастир и Пристапниот...

Со гордост и задоволство ве известуваме дека Општина Сопиште успешно заврши со процесот на асфалтирање на дел од патот помеѓу Добри Дол...

Инфраструктурно Подобрување: Асфалтирање на Улица 21 во Населено Место Сопиште

Со голема радост и задоволство, објавуваме дека Општината Сопиште успешно заврши со процесот на асфалтирање на Улица 21 во нашето населено место...

Истражно-експлоатационата дупнатина

Истражно-експлоатационата дупнатина изведена до длабина од 150 м’. Истата е изведена со ударно ротоационен тип на дупчење без користење на вода, бентонит...

Асфалтирана ул 5 Долно Соње

Асфалтирана ул 5 Долно Соње

Соработка помеѓу Општина Сопиште и Стоматолошкиот факултет – Скопје

Согласно склучениот меморандум за соработка помеѓу Општина Сопиште и Стоматолошкиот факултет - Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во...

Санација на училишен објект ООУ Драга Стојановска Ракотинци

Санацијата опфаќа промена на стари прозорци и врати, подополагачки, електричарски, столарски и молерофарбарски работи.

Стоматолошкиот факултет – Скопје и Општина Сопиште потпишаа меморандум за соработка

Деканот на Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во Скопје, проф. д-р Ќиро Ивановски и градоначалникот...

Хуманитарен концерт за Александар Мицевски

Во организација на Општина Сопиште на 17 Јуни 2023 во црквата Св Спас во Долно Соње во 19:00 часот се одржа голем...

Хуманитарен концерт за Александар Мицевски

На 17 Јуни 2023 во црквата Св Спас во Долно Соње во 19:00 часот ќе се одржи голем хуманитарен концерт за лекувањето...

ОГЛАС Бр.3

За изработка на идејно решение за избор на нов грб на Општина Сопиште Врз основа на член 10 од...

Social Links

0фановикако
1,998следбенициследете
21,000претплатницисе претплатите

EDITOR PICKS