11.4 C
Sopishte, MK
петок, декември 1, 2023

Uncategorized @mk

Реконструкција на дел од урбаната опрема

На површината на Општина Сопиште, реконструиран е дел од урбаната опрема.

ОГЛАС Бр.3

За изработка на идејно решение за избор на нов грб на Општина Сопиште Врз основа на член 10 од...

ОБЈАВА број 4/2022

ОПШТИНА СОПИШТЕ  ОБЈАВА број 4/2022  за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република...

Асфалтирани улиците во Патишка река

Патишка Река со нов изглед и патека до општинското училиште.

Известување за прекин на снабдување со електрична енергија

Се известуваат жителите на: ГОВРЛЕВО СОЊЕ МАРКОВА СУШИЦА

Прочистителна станица во Ракотинци

Поставувена е прочистителна станица за канализациски систем во Ракотинци, со која ќе се третира отпадната вода од канализацискиот систем кој го опфати...

Стоматолошкиот факултет – Скопје и Општина Сопиште потпишаа меморандум за соработка

Деканот на Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во Скопје, проф. д-р Ќиро Ивановски и градоначалникот...

Акција по повод патронатот на Општина Сопиште

По повод патронантот на општина Сопиште организиравме еколошка акција во која учествуваа администрацијата со директорите на ООУ Драга Стојановска, ЈГУ Виножито, ЈКП...

Реакција на изјава и лажно обвинување на Драгана Змејкоска од СДСМ

Реакција на изјава и лажно обвинување на Драгана Змејкоска од сдсмКако се наближуваат локалните избори, така СДСМ се повеќе лаже на големо....

ОГЛАС Бр.2 За изработка на идејно решение за избор на нов грб на Општина...

Врз основа на член 10 од Законот за локална самоуправа (“Службен весник на РМ” бр.5/2002) и член 7 од Статутот на Општина...

Social Links

0фановикако
1,998следбенициследете
21,000претплатницисе претплатите

EDITOR PICKS