3.4 C
Sopishte, MK
недела, септември 25, 2022

Uncategorized @mk

Пожари во Општина Сопиште

Голема благодарност за посветеноста и пожртвуваноста на храбрите жители, изгаснати се пожарите во Ракотинци, Добри Дол и Долно Соње. Поради опасност од...

СДСМ Сопиште ја потценува интелегенцијата на народот

Шахпаска и СДСМ Сопиште пред да се фалат со нешто што не е нивен проект, нека кажат дека да не беше општина...

Набавено ново возило за ЈКП

Набавено возило за потребите на ЈКП Сопиште за рециклација, прибирање и транспорт на ПЕТ амбалажа.

Реакција на изјава и лажно обвинување на Драгана Змејкоска од СДСМ

Реакција на изјава и лажно обвинување на Драгана Змејкоска од сдсмКако се наближуваат локалните избори, така СДСМ се повеќе лаже на големо....

Асфалтирани улиците во Патишка река

Патишка Река со нов изглед и патека до општинското училиште.

5-ти јуни – патронен празник на општина Сопиште

Почитувани жители на општина Сопиште, 5-ти јуни e прифатен од општина Сопиште како патронен празник на општината и години наназат преставува афирмација...

Селектирање на отпад во општина Сопиште

Во општина Сопиште се поставени 400 жолти канти од 120 литри наменети за одложување на пластика и лименки, донација на „Пакомак“. Со...

Повик за поднесување на понуди (ППП)

Повик за поднесување на понуди (ППП) Република Северна Македонија Втор проект за подобрување на општинските услуги – МСИП2 MSIP2-NCB-028-2021 Овој Повик за Понуди ја следи Општата објава за...

3 години менаџирање со Општина Сопиште

Денес одбележуваме три години од моето менаџирање со Општина Сопиште. Во изминатиот период Општина Сопиште беше под целосна финансиска блокада со енормно големи долгови за...

Дом на култура во Општина Сопиште

Почна со изградба објект дом на култура во о. Сопиште населено место Сопиште.  Техничката документација е изработена од страна на о Сопиште во 2016...

Social Links

0фановикако
1,998следбенициследете
16,700претплатницисе претплатите

EDITOR PICKS