Осветување на црквата Св. Спас во с. Долно Соње

Со огромна духовна радост ве покануваме да присуствувате на осветувањето на црквата Св. Спас во село Долно Соње.

08 ЈУНИ 2024, со почеток во 08:30 часот

Ќе ни биде особена чест доколку со Вашето присуство го збогатите овој семакедонски и сеправославен собор.

08:30 – 09:30 – Осветување на Божјиот храм
09:30 – 11:00 – Архиерејска литургија
11:00 – 11:30 – Одликувања и благодарници
11:30 – 13:00 – Свечена трпеза
13:00 – Културно уметничка програма – народни песни и ора од реномирани изведувачи
19:30 – Забавна музика – со познат бенд