Инфраструктурно Подобрување: Асфалтирање на Дел од Патот Добри Дол – Марков Манастир и Пристапниот Пат кон с. Јаболци

Со гордост и задоволство ве известуваме дека Општина Сопиште успешно заврши со процесот на асфалтирање на дел од патот помеѓу Добри Дол и Марков Манастир. Ова инфраструктурно подобрување ќе значи подобра безбедност како и комфорот на сите кои го користат овој патен правец.

Делот од патот што беше во лоша состојба, досега претставуваше предизвик за возачите и жителите на овој дел од нашата заедница. Но, со цел да го подобриме квалитетот на патната мрежа и да го олесниме движењето на сите корисници, Општина Сопиште одлучи да го реализира овој проект.

Ова е само еден од многуте проекти кои ги реализираме во рамките на нашата посвета за подобрување на инфраструктурата и условите за живеење во нашата општина.

Истовремено, ве известуваме и за делумно асфалтирање на пристапниот пат кон селото Јаболци, што ќе им овозможи на жителите лесен и безбеден пристап до нивните домови. Овие подобрувања се дел од нашата визија за модерна и инклузивна општина, каде што инфраструктурата е соодветна со потребите и стандардите на нашите граѓани.

Го благодариме секој граѓанин на општината за разбирањето и поддршката што ја покажа за време на изведбата на овие проекти. Вашата соработка е неопходна за успешната реализација на секој проект.

Се надеваме дека ќе уживате во подобрениот патен правец и ви посакуваме безбедни и удобни патувања во и од нашата прекрасна општина.