Потпишан меморандум со архитектонскиот факултет

Потпишан меморандум со деканот на архитектонски факултет д-р Огнен Марина за взаемна помош, подршка и услуги при изготвување, раководење и реализација на...

Оглас за јавно наддавање

ОПШТИНА СОПИШТЕОБЈАВА број 1/2022за отуtување на градежно земјиште сопственост на Република Северна Македонијапо пат на електронско Јавно...

Известување за Трговскиот центар

Почитувани сограѓани, потребата од трговски центар во општина Сопиште е ваше барање и...

Промена на јавното осветлување

Промена на јавното осветлување на класичните светилки со нови лед светилки во сите населени места на о. СопиштеНа територија на општина Сопиште...

Богојавление-Водици Долно Соње општина Сопиште 2022

Богојавление-Водици Долно Соње општина Сопиште 2022

Повик за поднесување на понуди (ППП)

РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВТОР ПРОЕКТ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИТЕ УСЛУГИ (MSIP2) MSIP2-SIG-NCB-028-22

ВАЖНО известување за блокирање на главната улица

Се известуваат жителите на Општина Сопиште дека во периодот од 29.12 до 31.12.2021 година главната улица на локацијата пред Ваш Маркет ќе...

Прочистителна станица во Ракотинци

Поставувена е прочистителна станица за канализациски систем во Ракотинци, со која ќе се третира отпадната вода од канализацискиот систем кој го опфати...

Реконструкција на дел од урбаната опрема

На површината на Општина Сопиште, реконструиран е дел од урбаната опрема.