СООПШТЕНИЕ за Урбанистички План за Горно Соње

Заради доследно спроведување на постапката за донесување на планскиот документ Урбанистички план за село Горно Соње Општина Сопиште, Скопје - плански период 2016-2026 год, со тех бр.0801-06-12/16 изработен од Иванов Инженеринг Битола. Согласно член 35 став 3 од Законот за просторно и урбанистичко планирање, Општина Сопиште го објавува следново : СООПШТЕНИЕ

Асфалтирана ул. 29 Сопиште

Асфалтирана улица 29 во Сопиште. ОПШТИНА СОПИШТЕ

Асфалтирана ул. 6 Долно Соње

Асфалтирана улица 6 во Долно Соње. ОПШТИНА СОПИШТЕ

Асфалтирани 3км од патот кон Држилово и Патишка Река

Асфалтирани 3км од патот кон Држилово и Патишка Река. ОПШТИНА СОПИШТЕ

Концерт на трио IN MEDIAS RES

Општина Сопиште, 10 Ноември, 2019, 13 часот (Горно Соње, ул. 11) Концерт на трио IN MEDIAS RES Сања Шуплевска - ВИОЛИНА Орце Ицковски - ФАГОТ Емилија Маринова - ПИЈАНО Ансамблот на ИН МЕДИАС РЕС е основан во 2007 година во Скопје од Орце Ицковски и Сања Шуплевска. Ансамблот во неколку свои форми брои настапи во Скопје-Македонија, Калгари-Канада, Њујорк-САД. Ансамблот е посветен на презентација на музика...

Отворена градинката ВИНОЖИТО во Сопиште

Започна со работа градинката Виножито во Сопиште. ОПШТИНА СОПИШТЕ

И З В Е С Т У В А Њ Е за новата градинка во Сопиште

Почитувани, Ве известуваме дека ЈОУДГ ВИНОЖИТО Сопиште започнува со упис на деца на возраст од 2 до 6 години, уписот ќе започне од 16.10.2019 година (Среда) до 22.10.2019 година (Вторник) во просториите на детската градинка во период од 09:00 часот до 15:00 часот. Уписите ќе се вршат согласно Правилникот за составот и начинот на работата на Комисијата за прием на деца...

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ!!!

Почитувани, утре вторник 01.10.2019 и среда 02.10.2019 од 9:00 до 14:00 патот кон Патишка Река и Држилово после концесијата на Беровиќ ке биде блокиран поради асфалтирање. ОПШТИНА СОПИШТЕ Локална самоуправа  ул.2 бр.2, Сопиште 1054, Р. Македонија тел. (02) 27 85 100 факс. (02) 27 85 109 маил: info@opstinasopiste.gov.mk

Асфалтирани краци на улици во Добри Дол и Долно Соње

Асфалтирани краци на улици во Добри Дол и Долно Соње. ОПШТИНА СОПИШТЕ

Повик за поднесување на понуди (ППП)

Повик за поднесување на понуди (ППП) РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ПРОЕКТ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИТЕ УСЛУГИ (MSIP) MSIP-NCB -127-19 Овој Повик за поднесување на понуди ја следи општата објава за набавки за овој проект објавена во изданието на UN Development Business со бр. 767 од 31 јануари, 2010 година (печатено издание) и електронски објавена на 06 јануари, 2010 година. Република Македонија доби грант...