LATEST ARTICLES

3 години менаџирање со Општина Сопиште

Денес одбележуваме три години од моето менаџирање со Општина Сопиште. Во изминатиот период Општина Сопиште беше под целосна финансиска блокада со енормно големи долгови за една рурална општина. И покрај тешките услови, успеваме да ги реализираме повеќето предвидени проекти и успешно да ги обавуваме основните дејности во корист на жителите на Општина Сопиште. Денес се исплатени поголем дел од задолжувањата/долговите: 82.700.708 ден...

Санирана ул.1 во Св. Петка – Општина Сопиште

Саниран е дел од ул 1 населено место Св. Петка

Дом на култура во Општина Сопиште

Почна со изградба објект дом на култура во о. Сопиште населено место Сопиште.  Техничката документација е изработена од страна на о Сопиште во 2016 год. Сретствата се обезбедени преку Агенцијата за финансиска помош во соработка Скопски плански регион во 2018 год. ОПШТИНА СОПИШТЕ

Нова детска градинка во Сопиште

Започна изградбата на нова детска градинка во Сопиште. ОПШТИНА СОПИШТЕ

ПРИЗНАНИЈА

Почитувани жители на општина Сопиште, 5-ти јуни во календарот на обединетите нации е обележан како ден кога човештвото треба да ја свати својата улога во заштита на животната средина. Овој ден е прифатен од општина Сопиште како патронен празник на општината, и години наназат преставува афирмација ориентирана кон здрава животна средина. Во тој правец ќе продолжиме да работиме, главна цел треба...

СООПШТЕНИЕ за ЗАБРАНАТА за ДВИЖЕЊЕ на 4, 5, 6 и 7-ми Јуни 2020

Согласно записникот од продолжението на шеесеттата седница на Влада на Р. Македонија одржана на 03 јуни 2020 - За општина Сопиште се забранува движење на населението и возила од 21:00 часот на 4 јуни 2020 година (четврток) до 5:00 часот на 5 јуни 2020 година (петок) - За деновите 5, 6 и 7 јуни 2020 години (петок, сабота и недела) од...

И З В Е С Т У В А Њ Е

Почитувани, Ве известуваме дека ЈОУДГ ВИНОЖИТО Сопиште сеуште чека датум од страна на Центар за јавно здравје - Скопје за спроведување на  скрининг на вработените односно тестирање на вработените за COVID -19, за резултатите од скринингот ќе бидете навремено известени на нашата веб страна. ЈОУДГ ВИНОЖИТО Сопиште  има добиено Протокол за активности во установите за згрижување и воспитание на деца по...

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ!!!

Почитувани, патниот правец Сопиште -Горно Соње - Долно Соње ќе биде блокиран поради асфалтирање 12.04 Недела од 8:00 до 17:00 13.04 Понеделник од 15:30 до 19:30 14.04 Вторник од 15:30 до 19:30 15.04 Среда од 15:30 до 19:30 На терен ќе има присутни редари од општина Сопиште за пренасочување и полесно да се искористат локалните улици. Ви благодарам на разбирањето. Градоначалникот на Општина Сопиште ОПШТИНА СОПИШТЕ Локална самоуправа  ул.2 бр.2,...

РЕШЕНИЕ

Општинскиот кризен Штаб Сопиште, а во врска со точка 3 од насоките дадени од Владата на РСМ бр. 44-2282/20 од 06.04.2020 година, го донесе следното РЕШЕНИЕ 1. Дежурна аптека на територија на Општина Сопиште од каде ќе се обезбедуваат најнеопходни лекарства за време на забрана за движење на територијата на Република...

ПРИЈАВА за online работа и достава на продукти од маркет / достава на храна од ресторани и слично на територијата на Општина Сопиште

Почитувани,  Согласно Записникот од Дваесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на Коронавирус COVID-19 , одржан на 6ти април 2020 година, точка 5, Општинскиот кординативен  штаб за заштита и спасување на Општина Сопиште го донесе следниот заклучок:  – Согласно владините мерки за online работа и...