LATEST ARTICLES

Денес одбележуваме три години од моето менаџирање со Општина Сопиште. Во изминатиот период Општина Сопиште беше под целосна финансиска блокада со енормно големи долгови за една рурална општина. И покрај тешките услови, успеваме да ги реализираме повеќето предвидени проекти и успешно...
Саниран е дел од ул 1 населено место Св. Петка
Почна со изградба објект дом на култура во о. Сопиште населено место Сопиште.  Техничката документација е изработена од страна на о Сопиште во 2016 год. Сретствата се обезбедени преку Агенцијата за финансиска помош во соработка Скопски плански регион во 2018...
Започна изградбата на нова детска градинка во Сопиште. ОПШТИНА СОПИШТЕ

ПРИЗНАНИЈА

Почитувани жители на општина Сопиште, 5-ти јуни во календарот на обединетите нации е обележан како ден кога човештвото треба да ја свати својата улога во заштита на животната средина. Овој ден е прифатен од општина Сопиште како патронен празник на...
Согласно записникот од продолжението на шеесеттата седница на Влада на Р. Македонија одржана на 03 јуни 2020 - За општина Сопиште се забранува движење на населението и возила од 21:00 часот на 4 јуни 2020 година (четврток) до 5:00 часот...
Почитувани, Ве известуваме дека ЈОУДГ ВИНОЖИТО Сопиште сеуште чека датум од страна на Центар за јавно здравје - Скопје за спроведување на  скрининг на вработените односно тестирање на вработените за COVID -19, за резултатите од скринингот ќе бидете навремено известени...
Почитувани, патниот правец Сопиште -Горно Соње - Долно Соње ќе биде блокиран поради асфалтирање 12.04 Недела од 8:00 до 17:00 13.04 Понеделник од 15:30 до 19:30 14.04 Вторник од 15:30 до 19:30 15.04 Среда од 15:30 до 19:30 На терен ќе има присутни редари од...

РЕШЕНИЕ

Општинскиот кризен Штаб Сопиште, а во врска со точка 3 од насоките дадени од Владата на РСМ бр. 44-2282/20 од 06.04.2020 година, го донесе следното РЕШЕНИЕ 1. Дежурна аптека...
Почитувани,  Согласно Записникот од Дваесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на Коронавирус COVID-19 , одржан на 6ти април 2020 година, точка 5, Општинскиот кординативен  штаб...