27.4 C
Sopishte, MK
сабота, мај 21, 2022

Контакт

Контант

ОПШТИНА СОПИШТЕ
Локална самоуправа 

ул.2 бр.2, Сопиште 1054, Р. Македонија

тел. (02) 27 85 100
факс. (02) 27 85 109

маил: info@opstinasopiste.gov.mk

Даноци

ОПШТИНА СОПИШТЕ
Одделение за даноци 

даноци: danoci@opstinasopiste.gov.mk

ДАНОЦИ тел: +389 72 25 66 09

За Општина Сопиште

Општина Сопиште — општина во Северна Македонија. Центар на општината е селото Сопиште. Општината е создадена во 1996 година и се одделила од Општина Кисела Вода. Во 2004 година, дел од територијата и населението на општината, поточно од населбата Сопиште, биле припоени повторно кон Општина Кисела Вода.

Локација