15.4 C
Sopishte, MK
недела, мај 26, 2024

Uncategorized @mk

Проект – Селектирање на Отпад

Продолжуваме со проектот селектирање на отпад Општина Сопиште во соработка со Пакомак започна со селектирање на пластичниот отпад од...

Повик за поднесување на понуди (ППП)

Назив на проектот: Втор проект за подобрување на општинските услуги – MSIP2Извор на финансии: Меѓународна банка за обнова и развојБрој на договор:...

Оптичка мрежа на операторот Македонски Телеком

Денес со тимот на Македонски Телеком договоривме промена на постоечката бакарна мрежа со нова оптичка мрежа на операторот Македонски Телеком.

КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКИ ШЛАГЕРИ

Во организација на Продукција Полифонија и Општина Сопиште на ИЛИНО БРДО, пред МАНАСТИР СВ. ИЛИЈА во ГОВРЛЕВО - ОПШТИНА...

Решение за поништување на објава бр. 2/2022

Се поништува објавата бр. 2/2022 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на РСМ по пат на јавно наддавање во општина Сопиште бр....

Ново возило во функција на ЈКП Сопиште

Возилото е набавено со прект за подобрување на општинските услуги со гранд од Светска Банка преку министерство за финансии

Делумна забрана за движење во шумите и шумското земјиште

Согласно член 57,став 3, од Законот за шумите, по барање на ЈП Национални шуми Скопје, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство со...

Акција по повод патронатот на Општина Сопиште

По повод патронантот на општина Сопиште организиравме еколошка акција во која учествуваа администрацијата со директорите на ООУ Драга Стојановска, ЈГУ Виножито, ЈКП...

ОБЈАВА број 4/2022

ОПШТИНА СОПИШТЕ  ОБЈАВА број 4/2022  за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република...

Social Links

0фановикако
1,998следбенициследете
21,000претплатницисе претплатите

EDITOR PICKS