15.4 C
Sopishte, MK
недела, мај 26, 2024

Uncategorized @mk

Еколошка акција на локацијата Рудина

По повод патронантот на општина Сопиште организиравме еколошка акција на локацијата Рудина во која учествуваа администрацијата со директорите на ООУ Драга Стојановска,...

СТЕРИЛИЗИРАЊЕ И ОДГОВОРНО СОПСТВЕНИШТВО НА ДОМАШНИ МИЛЕНИЦИ

С О О П Ш Т Е Н И Е Општина Сопиште субвенционира бесплатна стерилизација и кастрација...

ЈАВЕН ОГЛАС – БРОЈ 2

Врз основа на член 46 од Законот за Урбанистичко планирање ( Службен весник на Република Северна Македонија бр. 32/20), Градоначалнкот на општина...

Одржана трката „Искачување на сончевата страна на Водно“ на ден 30 Април 2023

Во организација на Велосипедската Федерација на Македонија и Општина Сопиште на ден 30. 04. 2023 се одржа трка „Искачување на сончевата страна...

Искачување на сончевата страна на ВОДНО

Во организација на Велосипедската Федерација на Македонија и Општина Сопиште на ден 30. 04. 2023 ќе се одржи трка искачување на сончевата...

ЈАВЕН ОГЛАС – За формирање на Партиципативно тело

Врз основа на член 46 од Законот за Урбанистичко планирање ( Службен весник на Република Северна Македонија бр. 32/20), Градоначалнкот на општина...

ОГЛАС Бр.2 За изработка на идејно решение за избор на нов грб на Општина...

Врз основа на член 10 од Законот за локална самоуправа (“Службен весник на РМ” бр.5/2002) и член 7 од Статутот на Општина...

Одбележана 100 годишнина од раѓањето на Драга Стојановска

Во централното училиште во Ракотинци беше одбележана годишнина на Oпштинско Основно Училиште Драга Стојановска - Сопиште. Драга Стојановска...

Известување за прекин на снабдување со електрична енергија

Се известуваат жителите на: ГОВРЛЕВО СОЊЕ МАРКОВА СУШИЦА

Уредени спортските терени во населено место Сопиште

Уредени спортските терени во населено место Сопиште

Social Links

0фановикако
1,998следбенициследете
21,000претплатницисе претплатите

EDITOR PICKS