АТВ и Мото ден – Сопиште

Во организација на О.К.Класик и Општина Сопиште на 14.12.2019год организираат манифестација од спортско рекреативен карактер АТВ И МОТО ДЕН СОПИШТЕ.

Манифестацијата е од еднодневен карактер со рута на движење од Општина Сопиште до Црква Св.Никола во должина од 9 км со две временски етапи, и од Црква Св.Никола до Општина Сопиште во должина од 10 км со две временски етапи и една кнап етепа.

ОПШТИНА СОПИШТЕ

Рутата на движење е по патна книга која е изработена од организаторот.
Во манифестацијата може да учествуват сопственици на атв и крос, ендуро мотори кои имат соодветна важечка документација.
Стартот на манифестацијата е пред Општина Сопиште каде е и целта.

ПРОГРАМА НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА

14.12.2019
11:00ч Свечено отворање
11:30ч Старт на манифестацијата
15:30ч Свечено прогласување
16:00ч Организирана забава за учесниците

Воедно, организаторот на 15-ти декември најавува и промоција на брендот CF Moto на Попова Шапка пред хотелот „Scardus“.

За сите дополнителни информации

Лица за контакт:
Александар Димушевски тел 070 977 572
Златко Пешич тел 070 523 532